Упис у средње школе у школској 2021/22. години

Министарство просвете, науке и технолошког развоја обавестило је све школе да се све активности везане за упис ученика у 1. разред средње школе, почев од пријаве за полагање пријемних испита за специјализована одељења гимназија и уметничких школа, преко праћења резултата пријемног испита, подношења листа жеља и уписа без подношења папирне документације, моћи да се реализује преко сајта https://mojasrednjaskola.gov.rs/Cir/Pocetna

Родитељи и ученици ће моћи по први пут да остваре увид у резултате пријемних и завршних испита онлајн. Преко овог портала подносиће се и приговори на резултате завршног испита.

У периоду од 12. до 15. априла 2021.године преко овог сајта, родитељи, односно законски заступници ће моћи да пријаве своје дете за полагање пријемног испита за упис у специјализована одељења гимназија и уметничких школа. Сви који не искористе предност електронског подношења пријаве, пријаву у папирном облику ће моћи да поднесу 15. и 16. априла у гимназијама које имају специјализована одељења и уметничким школама.

Допис Министарства просвете, науке и технолошког развоја у целини можете прочитати овде