Са радом је почео нови школски сајт >>> КЛИКНИ ОВДЕ

Дан Светог Саве

С обзиром на актуелну епидемиолошку ситуацију школску славу није било могуће обележити на традиционалан начин - уз приредбу, присуство ученика и гостију. Због тога је уторак 26. јануар био посвећен Светом Сави. Настава је реализована као тематски дан под називом "Свети Сава - школска слава". На свим часовима су кроз различите активности обрађени садржаји о животу и делима Светог Саве – читане су и анализиране приче прилагођене узрасту, ученици су имали прилику да погледају разне едукативне филмове о животу Светог Саве, ученици четвртог разреда су имали квиз. Као и сваке године хол школе украшен је ученичким радовима.

Copy 20210126 082446

Copy 20210126 105504

 Copy 20210126 081054

Copy 20210201 105347

Copy 20210201 105407

Copy 20210201 105429

 

ОРГАНИЗАЦИЈА НАСТАВЕ У ДРУГОМ ПОЛУГОДИШТУ ШКОЛСКЕ 2020/21. ГОДИНЕ

Друго полугодиште школске 2020/21. године почиње у понедељак 18.01.2021. године. Ученици од 1. до 4. разреда настављају по основном моделу и то група А у првом термину (8:00 – 10:25), а група Б у другом термину (10:45 – 13:10). Ученици од 5. до 8. разреда иду по комбинованом моделу и то група А у понедељак, среду и петак, а група Б у уторак и четвртак. Подсећамо ученике да су и даље на снази хигијенско – епидемиолошке мере за спречавање ширења заразне болести ковид 19, што подразумева обавезно ношење заштитних маски у школском простору и редовну дезинфекцију руку и свих радних површина.

Свим ученицима желимо пуно успеха у другом полугодишту!

 

РАСПОРЕД ЧАСОВА - ДРУГО ПОЛУГОДИШТЕ

 

 

ОБЕЛЕЖИЛИ СМО ДАН ШКОЛЕ

Од прошле године наша школа обележава 14. децембар као свој дан. На тај дан 1964. године школа у Клупцима је одлуком СО Лозница постала самостална.

Ове школске године Дан школе смо прославили на нешто другачији начин због актуелне епидемиолошке ситуације.

Лепшем изгледу хола школе допринела је наставница ликовне културе Љиљане Стојнић презентовањем ученичких ликовних радова и библиотечка секција коју води библиотекар Ана Матић постављањем поноа са Доситејевим мислима. Степениште у приземљу школе улепшано је правописним правилима, а зид поред степеништа стиховима нашег песника Јована Јовановића Змаја. И у ИО у Руњанима учионице се украшене паноима о Доситеју Обрадовићу. Реализован је тематски дан поводом обележавања Дана школе. Припремљена је видео презентација о нашим активностима и дешавањима у школи у протеклих 10 година. Ученици од 1. до 4. разреда имали су прилику да се на часу српског језика, кроз различите активности, упознају са животом и делом Доситеја Обрадовића. Гледали су кратак документарни филм, читали су басне и имали квиз знања. Ученици од 5. до 8. разреда, који наставу прате онлајн на првом часу су имали прилике да кроз активности у оквиру сваког наставног предмета обележе Дан школе.

За ову прилику штампан је нови број ученичког листа „Доситејац“.

 

Фотографије можете погледати у Галерији

Доситејац можете прелистати ОВДЕ

 

 

Обавештење

Screenshot 2020-11-30 144339

Обавештење за ученике осмог разреда

Драги ученици осмог разреда,

овом приликом вам прослеђујемо информације о бесплатној припремној настави за полагање пријемног испита за упис у Карловачку гимназију. Због великог интересовања школа започиње циклус пријављивањаза похађање припремне наставе. Припремна настава је бесплатна и намењена је свим заинтересованим ученицима  који ће полагати  пријемни испит за упис ученика у филолошка одељења и специјализовано одељење за ученике са посебним способностима за географију и историју, а настава се реализује из следећих предмета:

- српског језика и књижевност,

страних језика (енглески, немачки и руски),

- историје и

- географије.

  У зависности од епидемиолошке ситуације и организације наставе, припремна настава ће се реализовати у просторијама школе или онлајн.

   За учешће у припремној настави обавезна је претходна електронска пријава путем линка  https://forms.gle/n3rjarVx2cuUVH8W8 
  Рок за пријаву је 
15децембар 2020. године.

   Додатне информације можете добити позивом на број 021/881-777 или путем електронске адресе karlgimnazija@yahoo.com

Сајт Карловачке гимназије, као и званичне странице на друштвеним мрежама и youtube каналу можете погледати на следећим линковима:

 

https://www.facebook.com/karlovackidjaci/

 

https://www.instagram.com/karlovackagimnazija/?hl=sr

 

https://www.karlovackagimnazija.rs/

 

https://www.youtube.com/watch?v=_G5wAefQ6IY

 

https://www.youtube.com/channel/UCEewh3dLVhr-WjnTNvBxMbQ

 

https://www.youtube.com/watch?v=_G5wAefQ6IY&authuser=0

Обавештење о јесењем распусту

Јесењи распуст почиње 11.11.2020. године и траје до 13.11.2020. године. Ученици у школу полазе 16.11.2020. по важећем распореду часова и смена.

Завршени радови финансирани из донације Министарства правде

И ове године наша школа је добила донацију Министарства правде. Конкурисали смо за средства прикупљена по основу одлагања кривичног гоњења, која ово министарство додељује установама од 2016. године. Наша школа је добила 3.339.235,00 динара за реконструкцију тоалета на 1. и 2. спрату школе и реконструкцију фискултурне сале. Радови су успешно окончани и предати на коришћење ученицима и особљу школе 21. октобра 2020. године. Како сада изгледа наша школа можете видети у галерији.
 

Европски дан језика

Copy 20200925 163821

 

ПРАВИЛА ПОНАШАЊА У ШКОЛИ ЗА ВРЕМЕ ТРАЈАЊА ЕПИДЕМИЈЕ

Ученици у школу полазе 1. септембра . Ради безбедног похађање наставе, ученици сваког одељења су подељени у две групе. Ученици од 1. до 4. разреда похађају наставу пре подне у два термина:

 •    1. група од 800 до 1025
 •    2. група од 1045 до 1300

Ученици од 5. до 8. разреда похађају наставу послеподне такође у два термина:

 •    1. група од 1330 до 1630
 •    2. група од 1650 до 1950

Сваке седмице групе мењају термине у оквиру смене .

Ученици од 1. до 4. разреда сваког дана имају по четири часа од по пола сата, ученици од 5. до 7. разреда пет часова, а ученици 8. разреда пет или шест часова. Часове који нису уврштени у седмични распоред, ученици ће пратити онлајн преко гугл учионице. Мали одмор траје 5 минута, а велики 15 минута. Тада ученици излазе напоље да се учионица добро проветри. Ужину носе од куће, школа је неће набављати док траје епидемија. Велики одмор у прподневној смени неће бити у исто време за сву децу како би се могло обезбедити неопходно растојање између ученика од 1,5m.

Школа се дезинфикује пре почетка рада школе и свакодневно, минимум два пута дневно (након завршетка преподневне и послеподневне смене).

При доласку и боравку у школи морају се поштовати следећа правила:

     1.Родитељи треба сваког дана да провере телесну температуру својој деци пред полазак у школу

  2.Ученици не треба да долазе у школу уколико имају повишену телесну температуру и/или симптоме респираторне инфекције. 

   3.Особе које доводе децу у школу не улазе у школу већ децу прате до улаза у школску зграду или до капије школског дворишта где децу млађег узраста преузима дежурни учитељ/наставник и обавезно носе заштитну маску тако да покрива нос, уста и браду. Док чакају у дворишту , обавезно воде рачуна о дистанци.

   4.Обавезно је ношење маске.

- Током боравка у школи могуће је да се користи било која маска (хируршка, епидемиолошка или платнена), али она треба да се користи на исправан начин тако да покрива нос и уста.

- Маску ученик треба да носи при уласку у школу па све до доласка до своје клупе.

- Маска се обавезно користи и приликом одговарања и сваког разговора.

- Маска се обавезно користи и приликом било којег кретања ван клупе, одласка на одмор или тоалет.

- Препоручује се да ученици све време боравка у школи носе маску, али она се може одложити у периоду када ученик седи у својој клупи и слуша наставу.

- искоришћене маске и рукавице одлагати у за то посебно постављене канте са поклопцем

5.Редовно прање руку

 • • Како?

Хигијенски исправном водом за пиће и сапуном у трајању од најмање 20 секунди или употребом дезинфекционог средства на бази 70% алкохола. Дезинфекција руку средствима на бази 70% алкохола не може заменити прање руку водом и сапуном уколико су руке видно запрљане. После 3 до 4 извршених дезинфекција руку обавезно опрати руке водом и сапуном

 • • Када?

Обавезно при уласку у школу, пре јела, после одласка у тоалет, пре спремања хране, након обављања респираторне хигијене (истресање носа, кашљања у марамицу итд.), после игре (нпр. после великог одмора, после часа физичког васпитања) и мажења животиња, када су видно запрљане, након изласка из школе и увек када постоји потреба.

 • • Где?

На свим улазима у школу и на излазу из фискултурне сале постављена су дезинфекциона средства на бази 70% алкохола (користити уз обавезни надзор наставника/дежурног наставника). У свим тоалетима налази се течни сапун.

 

 

еУпис у први разред средње школе 2020/2021. године

Информација о коришћењу услуге еУпис и нове услуге за родитеље

 

Календар активности

Измене календара активности везаних за упис у први разред средње школе 2020/2021. школске године

Annotation 2020-06-27 102109

 

Допуна конкурса за упис у средње школе

Допуну конкурса за упис у први разред средње школе у школској 2020/2021. години можете преузети на следећем линку:

ДОПУНА КОНКУРСА

 

 •  Start 
 •  Prev 
 •  1  2  3  4  5  6  7  8 
 •  Next 
 •  End 

Page 1 of 8

Корисни линкови

Статистика сајта

Данас0
Јуче0
Ове недеље0
Овог месеца0
Укупно189884

Ваша ИП адреса: 34.239.176.54 Ваш претраживач: Unknown - Unknown Saturday, 15 June 2024 16:20

Ко је на мрежи

We have 3 guests and no members online

Go to top

White-Abstract-Backgrounds