Професионална оријентација

У оквиру пројекта „Професионална оријентација“, осмацима су, при одабиру будућих занимања, помогли и ученици и наставници средњих школа.  Наши осмаци су имали прилику да се упознају са занимањима за која могу да се школују у лозничким средњим школама: Економској, Техничкој, Гимназији као и у Пољопривредној школи у Шапцу… Представљена је и  Средња школа унутрашњих послова „Јаков Ненадовић“ у Сремској Каменици, коју су успела да упишу два наша ученика.

Посебно су активни и занимљиви  били ученици и наставници средње школе „Свети Сава“ из Лознице.  Поред презентације рада школе, они су за наше ученике одржали и предавања о здравој исхрани и болестима зависности. Ипак,  ученици су највише  уживали у пројекту „Пратим те на пракси“ где су на лицу места могли да се упознају са начином рада у тој школи.

У избору занимања ученицима наше школе је од користи био и Сајам запошљавања и образовања, који је одржан  у СЦ Лагатор. Поред  двадесетак предузећа, учесници сајма су биле и све четири лозничке средње школе које су том приликом реализовале Дан отворених врата за ученике осмог разреда. Ученици су сазнали које су струке тражене на тржишту рада, што им је, поред осталог, помогло при избору занимања.

Поред средњих школа, свој рад је, занимљивим концертом, представила и Основна музичка школа „Вук Караџић“.  У класичној музици, коју су извели ученици ове школе,  уживали су наши прваци и другаци.