Међународни дан толеранције

16. новембра 2023. године у нашој школи је, у складу са Протоколом о сарадњи у спровођењу пројекта „Заједно и безбедно кроз детињство“, на часовима одељењског старешине и  слободних активности, обележен  Међународни  дан толеранције. У зависности од узраста, ученици су путем презентација, видео записа, радионица, неосредног разговора и кроз игру  могли да схвате  значај   толеранције, равноправности и уважавања различитости.

Поред ових активности, Црвени крст Лозница је у нашој школи  организовао информативне радионице о толеранцији. Ове едукативне активности имале су за циљ подизање свести међу ученицима о важности толеранције у савременом друштву.

Радионице су биле подељене у две групе, обухватајући ученике другог и трећег, као и петог и шестог разреда. Током радионица, ученици су имали прилику да чују стручна објашњења од сарадника Црвеног крста Лозница о самом појму толеранције и зашто је она кључна за све који теже суживоту  у данашњем  друштву.

Поред тога, обе групе ученика прошле су кроз радионицу о превенцији трговине људима, доприносећи образовању младих о овом озбиљном глобалном проблему.