Обавештења

Одлагање пробног завршног испита

Министарство просвете, науке и технолошког развоја је због актуелне епидемиолошке ситуације донело одлуку да се одржавање пробног завршног испита одложи за две недеље. Пробни завршни испит који је требало да се одржи 26. и 27. марта, одржаће се 09. и 10. априла 2021. године.

Информација за родитеље у вези са еЗаказивањем термина за упис и тестирање детета у основну школу

И ове године родитељи / други законски заступници који су грађани Републике Србије могу електронским путем да закажу на Порталу еУправа термин за упис и тестирање детета у основну школу покретањем услуге еЗаказивање термина за упис и тестирање детета у ОШ.

Потребно је да:

 • Будете регистрован корисник, односно имате креиран налог на државном порталу за електронску идентификацију eID.gov.rs
 • Покренете услугу на Порталу еУправа (Услуге → Образовање → еЗаказивање термина у ОШ)
 • Закажете термин у школи којој Ваше дете територијално припада

Приликом уписа није потребно да прилажете документа, јер ће их школа прибавити по службеној дужности, и то:

 • Извод из матичне књиге рођених
 • Уверење о пребивалишту
 • Уверење о похађању припремног предшколског програма
 • Потврду о обављеном лекарском прегледу – лекарско уверење*

* Изузетак је само лекарско уверење уколико сте преглед обавили код приватног лекара.

Напомена 1: Термин можете да откажете 24 часа раније. Уколико не откажете термин и не дођете у заказаном термину у школу, систем Вам неће дозволити да наредних 14 дана резервишете нови термин за упис и тестирање детета у основну школу електронским путем. У том случају, родитељи ће морати директно да се обрате школи и закажу нови термин.

Напомена 2: Уколико имате додатна питања и недоумице у вези са заказивањем термина, обратите се контакт центру на 011/73-505-57. Телефонска подршка доступна је од 22. марта 2021. године и током трајања уписа у основне школе сваког радног дана од 7.30 до 15.30 часова.

Обавештење за ученике и родитеље

Поштовани родитељи и ученици,

овим путем вас обавештавамо да се од 15.03.2021. године настава за ученике од петог до осмог разреда одвија као настава на даљину, тачније преко Гугл учионице (Google classroom) и Гугл мита (Google meet). Детаљно упутство о коришћењу Google meet преко кога ће часови бити реализовани имате објављено на сајту школе.

Часови се одвијају са целим одељењем (не по групама) према већ усвојеном распореду часова.

Часови трају 45 минута, поштујући наведени распоред звоњења.

Напомињемо да је онлајн настава обавезна за све ученике и да ће се евидентирати изостанци ученика уколико није присутан на настави. O свим важним информацијама бићете обавештавани преко одељењских старешина (преко досадашњих канала комуникације) и сајта школе.

ОБАВЕШТЕЊЕ о пријави за упис деце у први разред за школску 2021/22. годину

Поштовани родитељи,

обавештавамо вас да ће евидентирање деце за упис у први разред основне школе, за школску 2021/22. годину бити вршено у периоду од 17. до 19. марта 2021. године у просторијама школе  од 9.00 до 15.00 часова.

У први разред основне школе а школску 2021/22. годину уписују се:

 • Редован упис
 • Деца рођена од 1. марта 2014. до 28. фебруара 2015. године
 • Превремени упис
 • Деца рођена од 1. марта 2015. до 31. августа 2015. године

Родитељи приликом пријаве за упис не подносе документа. Извод из матичне књиге рођених, потврду о пребивалишту детета и лекарско уверење прибавља школа приликом е-уписа службеним путем на основу писане сагаласности родитеља. Уверење о завршеном припремном предшколском програму школи се доставља накнадно.

Школи се стављају на увид лична документа – лична карта родитеља са ЈМБГ.

Родитељи треба да припреме информацију о ЈМБГ-у детета који ће саопштити школи приликом пријаве за упис.

Све потребне информације о даљем поступању  вези са уписом деце родитељи ће добити у школи.

Молимо родитеље да поштују све прописане хигијенско – епидемиолошке мере заштите, обавезно ношење маски и држање прописане дистанце.

МОЛИМО РОДИТЕЉЕ ДА НЕ ДОВОДЕ ДЕЦУ У ШКОЛУ

Захваљујемо се на сарадњи и желимо срећан полазак у школу будућим првацима!

info, button, icon

Организација наставе у другом полугодишту школске 2020/2021.

Друго полугодиште школске 2020/21. године почиње у понедељак 18.01.2021. године. Ученици од 1. до 4. разреда настављају по основном моделу и то група А у првом термину (8:00 – 10:25), а група Б у другом термину (10:45 – 13:10). Ученици од 5. до 8. разреда иду по комбинованом моделу и то група А у понедељак, среду и петак, а група Б у уторак и четвртак. Подсећамо ученике да су и даље на снази хигијенско – епидемиолошке мере за спречавање ширења заразне болести ковид 19, што подразумева обавезно ношење заштитних маски у школском простору и редовну дезинфекцију руку и свих радних површина.

Свим ученицима желимо пуно успеха у другом полугодишту!